Om oss

Vi är Sveriges största mediabyrå inom ridsport

Vi arbetar med att skapa lönsamma affärer inom ridsport genom att hjälpa företag med marknadsföring som når ut i bruset och genom att stärka ryttares affärsmässiga värde. Här på Media House by RF är vi experter på digital kommunikation och varumärkesbyggande, vi jobbar med social media management, influencer marketing och utbildningar för att höja kompetensen i ditt företag eller hos dig som ryttare. Dessutom kan vi ridsport som ett rinnande vatten.

Låt oss prata

Det började med en blogg

Media house by RF startades av Rebecka Fredriksson år 2019 för att öka möjligheten för influencers och profiler inom ridsport att bli lönsamma på sina sociala kanaler. Trots att ridsporten i Sverige är stor och har en otroligt engagerad och köpkraft målgrupp.

Startskottet blev dressyrryttaren Lina Dolk som trots en stor följarskara hade svårt att få betalt för sin blogg och de samarbeten hon gjorde. Lösningen för Media house by RF blev helt enkelt att starta en egen bloggplattform.

Sveriges största hästpodd

Media House by RF växte och nästa tillskott blev systrarna Elfstrand. Tillsammans lanserade vi deras hästpodd som genast blev Sveriges största hästpodd.

Med både nöjda kunder och nöjda profiler har vi kunnat expandera år för år och utöka våra tjänster till att erbjuda helhetslösningar för företag och personliga varumärken inom ridsport.

Nu är vi Sveriges största

Idag är vi Sveriges största renodlade mediebolag inom ridsport – och resan har bara börjat!

VD & marknadschef

Rebecka Fredriksson

Rebecka är företagets grundare och är en kreativ själ som aldrig drabbas av idétorka, hon har en dubbelkandidat från universitet i ekonomi och är en hästmänniska ut i fingerspetsarna.

 

”Det bästa med mitt jobb är att jag får kombinera mina två största passioner – ridsport & marknadsföring! Jag har alltid drömt om att driva eget inom ridsport och det här är ett upplägg som passar mig perfekt. Ridsport är en av våra största idrotter i Sverige, men trots detta ligger branschen efter i utvecklingen gällande just kommunikation, marknadsföring och framför allt influencer-samarbeten. Genom att hjälpa företag och kreatörer att bli bättre på dessa områden kommer ridsporten att bli mer lönsam och få ett större värde även utanför branschen.

Jag har alltid varit en trogen hästfantast, idag har jag tre egna hästar. I tonåren var jag aktiv ryttare inom både hoppning och dressyr, men idag har jag satt min ”tävlingskarriär” på paus för att satsa mer på företaget. Däremot skulle jag aldrig vilja vara utan häst! Bland hästar lever jag i nuet och i deras sällskap slår mitt hjärta alltid dubbla slag.

Det bästa med att jobba tillsammans med Nina är att hon går all in i allt vi gör och att hon lyfter hela företaget till nästa nivå. Hon har en enorm känsla för kommunikation och grafisk design! Sen har vi fantastiskt kul ihop och hon sätter verkligen guldkant på varje arbetsvecka – både för mig och för våra kunder.”

Marknadskommunikatör

Nina Aronsson

Nina har ett sällsynt gott öga för design och utformning, hon ser till att företag bygger starka varumärken i sina egna sociala kanaler. Nina har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och har en gedigen erfarenhet av branding och social media management.

 

”Det roliga med att jobba med marknadsföring inom ridsport är att man får vara en del av en superviktig resa, där fler och fler aktörer kan verka och livnära sig. Jag älskar utmaningen i att hitta rätt typ av strategi för rätt kund. I och med att våra kunder kan vara alltifrån stora etablerade företag i branschen till nystartade företag som precis ska lansera behöver man alltid kunna vara analyserande och kreativ.

Jag är egentligen en hockeytjej som halkade in i ridsporten av en ren slump. När jag började jobba med Rebecka gjorde vi båda en chansning, jag som valde att jobba inom en bransch jag inte kunde och Rebecka när hennes första kollega blev en hockeytjej. Men det blev bättre än vad någon av oss hade kunnat fantisera om. Det bästa med att jobba tillsammans med Rebecka är att det aldrig blir tråkigt! Vi kompletterar varandra på ett helt otroligt sätt, jag älskar att planera och strukturera och Rebecka är den som ser möjligheterna och driver arbetet framåt. Jag hjälper henne hålla ordning på saker och hon får mig att våga vara mer spontan och nytänkande. Rebecka har litat på min kunskap och förmåga från dag ett och hon har alltid låtit mig använda min kreativitet fritt.”